Radonsikring med statsstøtte

Du kan gøre brug af det såkaldte håndværkerfradrag, hvis du f.eks. får etableret radonsug i hjemmetVed radon-reducerende tiltag i din bolig, kan du få en økonomisk håndsrækning til en del af udgifterne. Du skal blot gøre brug af det såkaldte håndværkerfradrag.

Med håndværkerfradraget (også kaldet servicefradraget), der er gjort permanent fra 2018, kan du få “rabat” på radonsikring. Ordningen betyder nemlig, at du kan trække op til 12.000 kroner i arbejdsløn fra, hvis du f.eks. får etableret radonsug i hjemmet.

Radonsug er dog ikke den eneste radon-reducerende mulighed. Også etablering af forbedret ventilation og montering af radonmembran er blandt de radon-tiltag, der er omfattet af håndværkerfradraget.

For de flestes vedkommende vil radonsug og forbedret ventilation være de mest oplagte valg, hvis man har et forhøjet radon-niveau i hjemmet. En radonmembran skal nemlig placeres under gulvbelægningen.

Derfor vil en radonmembran mest være relevant i forbindelse med nybygning/renovering af bolig, så man undgår at skulle brække et ellers godt gulv op.

Radonmembraner har i øvrigt været lovpligtige i forbindelse med nybyggeri siden 1998. Siden er der så også kommet yderligere stramninger til kravene.

Uanset hvilken løsning, du vælger for at reducere radon-niveauet, kan du altså få en økonomisk håndsrækning via håndværkerfradraget. I hvert fald til den del af udgifterne, der vedrører arbejdslønnen til håndværkerne.