Sådan reducerer du radon-niveauet

Radon i indendørsluften kan reduceres på flere forskellige måderMængden af radon i indendørsluften kan reduceres på flere forskellige måder. Men en lufttæt gulvkonstruktion vil altid være en god ide, da det også hjælper til at forebygge fugtproblemer.

Grundlæggende kan indendørsluftens indhold af radon i din bolig reduceres på fire måder:

  1. Ved at gøre gulvkonstruktionen lufttæt mod jorden
  2. Ved at øge ventilationen i boligen
  3. Ved at reducere undertrykket i boligen
  4. Ved at etablere sug under gulvkonstruktionen
[column size=”1/2″][box title=”Sikring mod radon” box_color=”#26265a” title_color=”#ffffff” radius=”5″]AGX har stor erfaring med radonsikring og reducering af radon. Det betyder, at vi kan hjælpe med radonspærre og -sug, tætning og ventilation.

Tøv derfor ikke med at kontakte os for en snak og et uforpligtende tilbud på radonsikring. Du kan kontakte os på tlf. 50 10 10 75 eller info@agx.dk.[/box][/column]Er gulvkonstruktionen allerede tætnet korrekt, vil det normalt ikke være nødvendigt med yderligere foranstaltninger.

Derfor er det i dag et lovkrav ved nybyggeri, at der radon-sikres ved at gulvkonstruktionen gøres tæt. F.eks. radon-spærre med polythylenfolie, mens samlinger kan tætnes med butyl fugemasse.

Under alle omstændinger er en lufttæt gulvkonstruktion en god idé. Det kan nemlig være med til at forebygge fugtproblemer i bygningen.